no en

Forsiden

Norsk Industriarbeidermuseum består av 7 besøkssteder og tilbyr mer enn 70 opplevelser. Velkommen.

Telemark Kunstmuseum

Dagsaktuell samtidskunst. Kunst fra den norske gullalderen. Industrihistorie. På Telemark Kunstmuseum er det lett å bli inspirert.

Ta turen og opplev stor norsk kunst.

EN REISE I
VERDENS­ARVEN

Vemork

Som et eventyrslott på kanten av stupet ligger det der, men her overgår virkeligheten alt av fiksjon. Norge hadde aldri vært det samme uten Vemork. Stig inn og forstå hvorfor.

Vemork venter
Foto: Getty Images

Viktig om parkering på Vemork

I forbindelse med åpningen av Tungtvannskjelleren 18. juni har NIA, Rjukan kommune, Visit Rjukan og VY jobbet med å utvikle en god løsning for å håndtere alle besøkende. Dette gjøres for å sikre at vi har parkeringsmuligheter for alle som ønsker å besøke NIA.

Les mer om parkering og Vemorkbussen

Rjukanbanen

Ta en togreise gjennom industrihistorien i spektakulær norsk natur. Seil på Tinnsjøen i farkoster som kun kan oppleves her. Rjukanbanen er en storslagen opplevelse for både store og små, og en virkelig reise tilbake  i tid.

Foto: Breakfast/NIA

NIA for barn og unge

NIA tilbyr skreddersydde opplevelser for familier, barn og unge på flere av våre besøkssteder.

Les mer
Foto: Bjørn-Owe Holmberg/NIA
Se alt du kan oppleve her

Norsk Industriarbeidermusem

Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) ble stiftet i 1983. Formålet er å forvalte og formidle unik lokal vannkraft-, industri- og samfunnshistorie. Årlig tar vi imot nesten 100 000 besøkende, og vi har syv besøksarenaer.

NIA består av Vemork, Telemarks kunstmuseumRjukanbanen, Heddal Bygdetun, Tuddal Bygdetun, Tinn Museum og Krokan Turisthytte.

I tillegg til besøksarenaene har NIA betydelig virksomhet knyttet til forvaltning av mer enn 110 kulturhistoriske bygg, 2 store fartøy, flere kaianlegg, en stor kunstsamling, arkiver, foto og samlinger innenfor våre fagfelt