no en

Heddal Bygdetun

Sommerkonsert på tunet med Sigmund Groven

Søndag 23 juni blir det en storslått konsert fylt med vakre toner i skjønne omgivelser på Heddal Bygdetun

Sigmund Groven er født og oppvokst i Heddal i Telemark. Han er særlig kjent for sitt spill på munnspill  og har gitt ut flere plater og har medvirket jevnlig i programmer på radio og fjernsyn siden 60-tallet. Sigmund Groven er kjent som en av verdens ledende munnspillutøvere og er en svært anerkjent komponist. Groven er en artist med internasjonal appell og stadig produseres det radio- og fjernsynsprogrammer om denne bemerkelsesverdige munnspillutøveren. Kritikere verden over har møtt Grovens musikk med stor begeistring. Hans utgivelser har solgt godt over hele verden og har i flere land fått svært høye listeplasseringer. Groven har en enorm plateproduksjon bak seg og er fortsatt like aktiv som musiker og komponist. Han er også en særpreget komponist. Verklisten omfatter over 350 komposisjoner,  som spenner fra ”Så spiller vi harmonica” (tekst:  Erik Bye) til verk i større format.

I 2015 ble han utnevnt til Ridder, 1.klasse, av Den kongelige norske St.Olavs orden.

Han har med seg musiker Ivar Anton Waagaard til Heddal Bygdetun.

Waagaard  er førsteamanuensis i akkompagnering ved Norges Musikkhøgskole, og er en av de mest etterspurte akkompagnatører for solister innen mange stilarter, både på konsert, plate og i radio og fjernsyn.

Siden 1986 har han samarbeidet regelmessig med Sigmund Groven, bl.a. på turnéer i USA, Asia og flere europeiske land. Han har hatt konserter med Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Truls Mørk, Aage Kvalbein, Randi Stene, Elisabeth Nordberg Schulz, Per Vollestad, Isa Gericke, og vært med på et hundretalls radio- og TV-innspillinger, flere titalls plateinnspillinger, samt innspillinger av musikk til filmer, radioteater og TV-teater, dessuten orkesterpianist i KORK en rekke ganger.

 

Opplev «Flotte bygninger utvendig og enda flottere innvendig. Viser hvordan vi levde i Norge i gamle dager.»

På Heddal Bygdetun spaserer du rett inn i 1800-tallets bondeliv, og hilses gjestfritt velkommen til en ettermiddag på storgården med konsert og opplevelser ute på tunet.

 

Velkommen