no en

Heddal Bygdetun

Sommerkonsert på vakre Heddal bygdetun med Sigmund Groven

Sommerkonsert på vakre Heddal bygdetun med Sigmund Groven

Møte med Heddals musikalske kjempe på tunet

Sigmund Groven er født og oppvokst i Heddal. Han er kjent over hele landet for sitt spill på munnspill  og har gitt ut flere plater og har medvirket jevnlig i programmer på radio og fjernsyn siden 60-tallet.

Sigmund er rett frem kjent som en av verdens ledende munnspillutøvere og er en like anerkjent komponist som har  og han er en artist med internasjonal appell og stadig produseres det radio- og fjernsynsprogrammer om han.

Kritikere verden over har møtt Grovens musikk med stor begeistring. Hans utgivelser har solgt godt  både nasjonalt og internasjonalt og har i flere land fått svært høye listeplasseringer.

Groven har en enorm plateproduksjon bak seg og er fortsatt like aktiv som musiker og komponist. Han er også en særpreget komponist. Verklisten omfatter over 350 komposisjoner,  som spenner fra ”Så spiller vi harmonica” (tekst:  Erik Bye) til verk i større format.

I 2015 ble han utnevnt til Ridder, 1.klasse, av Den kongelige norske St.Olavs orden.

Foto: Breakfast/NIA

Eminent musiker som følgesvenn

Med seg til Heddal har Groven med seg den anerkjente musikeren Ivar Anton Waagaard.

Waagaard  er førsteamanuensis i akkompagnering ved Norges Musikkhøgskole, og er en av de mest etterspurte akkompagnatører innen mange stilarter, både på konsert, plate og i radio og fjernsyn.

Siden 1986 har han samarbeidet regelmessig med Sigmund Groven, bl.a. på turnéer i USA, Asia og flere europeiske land. Han har hatt konserter med Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Truls Mørk, Aage Kvalbein, Randi Stene, Elisabeth Nordberg Schulz, Per Vollestad, Isa Gericke, og vært med på et hundretalls radio- og TV-innspillinger, flere titalls plateinnspillinger, samt innspillinger av musikk til filmer, radioteater og TV-teater, dessuten orkesterpianist i KORK en rekke ganger.

Laftet hus - vindu - klatreblanter - jordfarger
Foto: Breakfast/NIA
Foto: Aina Flaten