no en

Telemark Kunstmuseum

Automobil og verdensarv med Trond Aasland

Automobil og verdensarv med Trond Aasland
Lokalhistoriker Trond Aasland. Foto: bjørn Owe Holmberg

Da industrien etablerte seg på Notodden, kom menneskene ikke bare vannveien. De begynte snart også å trille inn på fire hjul. Automobil og verdensarv tidlig i det 20. århundre er rammen for bildekåseriet på Telemark kunstmuseum. Vi skal i ord og bilder møte både Sam Eyde og kongelige gjester og blir kjent med utfordringene i kollektivtransportens barndom.

Automobil og verdensarv tidlig i det 20. århundre er rammen for et nytt kveldsprogram på Telemark kunstmuseum. Vi skal i ord og bilder møte både Sam Eyde og kongelige gjester og blir kjent med utfordringene i kollektivtransportens barndom. Da industrireisingen tok til på Notodden, kom menneskene ikke bare vannveien. De begynte snart også å trille inn på fire hjul.

Programmet ble laget til Eyde-seminaret 2023 og var en del av avslutningen av Verdensarvløpet på Notodden. Det var en suksess med mer enn 200 tilhørere.

– Vi er sikre på at enda flere vil ha glede av dette programmet. Derfor er vi glad for at arrangementskomiteen for Verdensarvløpet ga grønt lys for at også NIA kan setter det opp, sier Anne Aaby, som er avdelingsleder for formidling og Verdensarv i NIA.

Oddvar Kollsete, leder i arrangementskomiteen for Verdensarvløpet, sier det slik:

– Dette er et program som appellerer både til oss bilentusiaster og til vanlige folk. Det gir ikke minst innblikk i viktige hendelser i byens historie. Og vi har for vår del – av samme grunn – bestilt et oppfølgende bildeforedrag til årets Eyde-seminar.

Arrangementet starter kl 19.00. Dørene åpnes klokka 18.00. Billett: kr 150 selges i kafeen og på NIAs nettsider.