no en

Telemark Kunstmuseum

Norsjø Kammermusikkfest «Schumann og Lysne i galleriet»

Norsjø Kammermusikkfest «Schumann og Lysne i galleriet»
Norsjø Kammermusikkfest

Årets konsert i Notodden skjer i Telemark kunstmuseums flotte lokaler 25. april kl 19! Utstillingen «Røtter og Vinger – Alexander Schultz og inspirasjonen fra fransk modernisme» er den visuelle rammen rundt konserten, der publikum får oppleve framføringen av Jo David Meyer Lysnes spennende nye verk «For messing og cello» skrevet for solocello og kinetisk skulptur bestående av ulike messingrør. I tillegg blir fiolinsonate i a-moll og den flotte klaverkvintett i Ess-dur av Robert Schumann framført.

Norsjø Kammermusikkfest

Norsjø Kammermusikkfest arrangeres i slutten av april hvert år, og engasjerer ca. 12 unge profesjonelle musikere fra inn- og utland. I løpet av uka øves inn et variert program som presenteres i en rekke kvelds- og skolekonserter i Midt-Telemark, Notodden, Seljord, Nome og Skien. Festivalen skal gi et klassisk konserttilbud til publikum i regionen på høyt nivå, og har som mål å gi barn og unge opplevelsen av klassisk musikk framført av unge profesjonelle musikere. Målet er også å skape en arena for unge utøvere av klassisk kammermusikk i vår region. I tillegg har festivalen stort fokus på å presentere nyskrevet musikk for kammerensembler.

 

Torsdag 25. april kl. 19.00 avholder Norsjø kammermusikkfest konsert i Telemark kunstmuseum. Dette blir en spennende konsert med musikerne; Sara Chen og Ludvig Gudim – fiolin, Eivind Ringstad – bratsj, Daniel Thorell – cello, Dorina Komani og Eirik Haug Stømner – klaver. De framfører musikk av blant andre Robert Schumann. I tillegg blir det framføring av Jo David Meyer Lysne sitt nye verk «Intonasjonstrær» med cellisten Ingvild Sandal Neset. I tillegg til celloen for vi oppleve lyden fra en «lydskulptur» (klang av tre og messing).

Ludvig Gudim og Eirik Haug Stømner spiller på åpningen av utstillingne "Røtter og vinger". Foto: V. Hryhorieva, NIA

Konsertporgram

Konsertlengde: ca. 95 min, (inkl. 10 min. pause) Konferansier: Vidar Ytre-Arne

Robert Schumann (1810-1856)
Fiolinsonate i a-moll nr. 1 opus 105
1. Mit leidenschaftlichem Ausdruck
2. Allegretto
3. Lebhaft
Sara Chen, fiolin
Eirik Haug Stømner, klaver

Jo David Meyer Lysne (1994-)
«For messing og cello» (2024)
Ingvild Sandal Neset, cello

Pause 10 min

Lokal utøver med festivalmusikere

Robert Schumann (1810-1856)
Klaverkvartett i Ess-dur nr. 1 opus 47
1. Sostenuto assai – Allegro ma non troppo
2. Scherzo. Molto vivace
3. Andante Cantabile
4. Finale. Vivace
Ludvig Gudim, fiolin
Eivind Ringstad, bratsj
Daniel Thorell, cello
Dorina Komani, klaver