no en

Telemark Kunstmuseum

Sommer på Telemark kunstmuseum

Sommer på Telemark kunstmuseum

Herm og Knips

Årets store sommerutstilling «Petter Hepsø – Manesje» får stor oppmerksomhet og publikum elsker Hepsøs dyreskulpturer. Billedhuggeren regnes som en av Norges fremste skulptører og utstillingen viser et rikt kunstnerskap. Nylig mottok utstillingen en strålende anmeldelse i NRK.

Hepsøs dyreskulpturer innbyr til å etterligne figurene og Telemark kunstmuseums store sommerkonkurranse inviterer publikum til å herme og knipse et foto. Ved å sende inn fotoet eller dele på sosiale medier vil man være med i konkurransen og kunne vinne et gavekort på 500 kroner fra museumsbutikken. Mange morsomme foto er sendt inn allerede!

Aktiviteter og formidlingstilbud

Hver dag i sommer er barnas verksted åpent med kreative og egendrevne oppgaver. Inspirert av utstillingen Manesje er temaet dyr i både verkstedet og i vår kunstjakt for barn. Hver tirsdag, torsdag, lørdag og søndag er det omvisninger og formidling for barn og voksne. Aktivitetene er inkludert i inngangsbilletten. Barn opp til 10 år går gratis i følge med voksen.

 

Åpen dag

Torsdag 6. juli kl.12-15 arrangeres aktivitetsdag i samarbeid med Frivilligsentralen. Museet har gratis inngang og aktiviteter for store og små på Telemark kunstmuseum denne ettermiddagen.

Kunst med kids! Foto: S. Rødli, NIA

Theodor Kittelsen

I sal 2 vises smakebiter fra museets egen samling. Borgny Svalastog er en av våre fremste kvinnelige kunstnere og fornyer av kirke- og tekstilkunst. I år feirer kunstneren 80 år og utstillingen er en liten feiring av dette.

I årets sommerutstilling er det også fokus på Rjukanfossen -en av Norges aller mest kjente turistattraksjon i forrige århundre. Museet presenterer flere flotte malerier som viser Rjukanfossen i all sin prakt. Og selvfølgelig er den fantastiske akvarell-serien til Theodor Kittelsen på plass!

Håkon Bleken

I år er det 70 år siden den kjente kunstneren Håkon Bleken startet på Statens Sløyd og Tegnelærerskole her på Notodden. I sommer vil Telemark kunstmuseum markere dette med en mindre salgsutstilling med grafikk av Håkon Bleken i kafeen.

Foto: Tiril B Bjørkvold
Foto: Tiril B Bjørkvold