no en

Tinn Museum

OLSOKKONSERT MED ANNE GRAVIR KLYKKEN OG JON SOLBERG PÅ TINN MUSEUM

OLSOKKONSERT MED ANNE GRAVIR KLYKKEN OG JON SOLBERG PÅ TINN MUSEUM

Olsok-konsert på Tinn Museum 29. juli 2024

Velkommen til en stemningsfull Olsok-konsert på Tinn Museum 29. juli 2024! Denne kvelden inviterer vi til en unik musikalsk opplevelse med Anne Gravir Klykken og Jon Solberg, som sammen bringer folkemusikkens sjel til livs.

Om artistene:

Anne Gravir Klykken og Jon Solberg startet sitt musikalske samarbeid i begynnelsen av 2021. Med bakgrunn i en samling eldre opptak av ulike folkemusikkutøvere fra Telemark, har de skapt nyskrevne viser og arrangementer som danner plata «Et ønske», utgitt i mars 2022. Anne, en sanger fra Solum med hjertet i folkemusikken, har gitt ut to soloplater og fire utgivelser med trioen Vintermåne. Jon, en låtskriver og musiker fra Bø i Telemark, er kjent som vokalist og frontfigur i bandet Ni Liv, og som soloartist med tre soloplater og flere Spellemannsnomineringer bak seg.

Konsertopplevelse:

Denne spesielle kvelden på Tinn Museum vil Anne Gravir Klykken og Jon Solberg bringe publikum nærmere norsk historie og kultur gjennom sin musikk, som speiler dialekter, språk, historie og bygdeliv. La deg rive med av de melodiøse tonene og gripende tekstene som forteller historier fra Telemark og den norske folkesjela.

Gå ikke glipp av denne muligheten til å oppleve en kveld fylt med tradisjon, historie og magisk musikk under Olsok-feiringen. Vi ser frem til å ønske deg velkommen til en minnerik kveld på Tinn Museum!

Olsok-feiringen i norsk kultur

 

Olsok (fra norrønt ólafsvaka) markerer Olav den helliges dødsdag 29. juli og har en lang tradisjon i norsk kultur. Olav Haraldsson falt i slaget på Stiklestad i 1030, og dagen ble en viktig helgenfest før reformasjonen. Selv etter reformasjonen har Olsok beholdt sin nasjonale betydning. I moderne tid er dagen en offisiell flaggdag og feires med ulike arrangementer over hele landet, som Olsokdagene på Stiklestad og Olavsfestdagene i Trondheim.

Foto: NIA