no en

Rjukanbanen

Mæl

Mæl

Mæl tilbyr en mer autentisk opplevelse enn de fleste. Her tusler du ikke bare rett inn i historien, du kan sette deg på perrongen og kjenne livet fra gamle dager på kroppen.

Mæl stasjon ligger helt vest ved Tinnsjøen og kan oppleves hele året. Stasjons- og ferjeområdet strekker seg over 850 meter og er i dag en fredet kulturarvpark. Her er stasjonsmiljøet helt intakt, omkranset av særpregete bygninger, historiske gods- og passasjervogner. Ikke minst ligger Ammonia og Storegut her – de sagnomsuste Tinnsjøfergene du også kan gå om bord i.

Stasjonsområdene er åpne for gjester hele året, men ombordstigning i Ammonia og togreisen er kun åpen i deler av året. Ønsker du en rundtur på Tinnsjøen med M/F Storegut tilbys det kun i forbindelse med egne arrangementer og/eller events.

Historien om Mæl

Mæl stasjon har preget lokalmiljø og landskap ved Tinnsjøen i over hundre år. Dyktige fagfolk og solide maskiner sørget for gods- og passasjertrafikk mellom Rjukan og verden, med Mæl som et viktig knutepunkt for en jernbane som går både til lands og på vannet.

Fredet verdensarv

Etter en lang kamp for å bevare transportsystemet ble Rjukanbanen som helhet fredet i 2014. Norsk Industriarbeidermuseum, sammen med Tinn kommune og lokale ildsjeler, peker på Mæl som et helt særegent sted som bør besøkes.

I dag tilbyr Rjukanbanen reiseopplevelser og historiske omvisninger i sommerhalvåret, innskrevet på UNESCOs liste over verdens umistelige kulturarv sommeren 2015.

Vil du bestille omvisning? Klikk her

Opplev mer i nærheten av Mæl