no en

Medlemskap

Gode kultur- og museumsopplevelser i et helt år!

Medlemskap gir fri tilgang til alle våre åpne arenaer, invitasjoner til eksklusive arrangementer, utstillingsåpninger, halv pris på Rjukanbanens historiske tog og ferjeturer, rabatter i våre museumsbutikker og spennende medlemstilbud gjennom året.

Medlemskap er personlig og registreres på bankkort via kundeprogrammet Loyall.

Norsk industriarbeidermuseum består av besøksarenaene Vemork, Tungtvannskjelleren, Telemark Kunstmuseum, Rjukanbanen, Heddal Bygdetun, Tuddal Bygdetun, Tinn Museum, og Verdensarvsenteret for Rjukan-Notodden industriarv.

Foto: Per Berntsen/NIA

Alle medlemmer i NIA Medlemsklubb får invitasjon til alle utstillingsåpninger og arrangementer museet har gjennom året og kan besøke oss ellers så ofte de bare vil.

Pris medlemskap: 699,-
Kjøp medlemskap i KLUBB NIA her

Kontaktinfo: post@nia.no

Vemork
Vemork ligger som et eventyrslott på kanten av juvet ved Rjukanfossen omgitt av storslått natur. Vemork Kraftstasjon stod ferdig i 1911 og var da verdens største kraftverk. Fra sommeren 2022 kan du også oppleve Tungtvannskjelleren der rommet der Tungtvannsaksjonen, en av de mest sagnomsuste og ikoniske militære sabotasjeaksjonene gjennom alle tider fant sted fortsatt finnes og nå kan oppleves intakt.

Telemark kunstmuseum
Telemark Kunstmuseum ligger vakkert til i Tinfos papirfabrikks gamle sliperihall og viser dagsaktuell samtidskunst og historiske utstillinger med kunst fra den norske gullalder, deriblant Theodor Kittelsens kjente Svælgfosserie.

Verdensarvsenter
Rjukan-Notodden Industriarv
Et besøk på Verdensarvsenteret gjør deg bedre kjent med begivenhetene som ga Notodden og Rjukan en plass på UNESCO verdensarvliste.

Rjukanbanen
Transporten fra Rjukan til Tinnoset med jernbane og ferger var en av verdens mest avanserte da den åpnet i 1909 og er i dag et av de bærende elementene i Rjukan-Notodden Industriarv som er innlemmet i Unesco World Heritage list. Den ble bygget av Norsk Hydro for å frakte kunstgjødsel fra Rjukan til Notodden og videre til verdensmarkedet, men er i dag et unikt teknisk industrielt kulturminne som kan tilby både togturer og ferjereiser.

Heddal BygdetunTuddal Bygdetun og Tinn Museum
Kulturhistoriske museer på Rjukan, Notodden og i Tuddal med gårdshus fra 1000-tallet og fram mot 1900. Museene viser det gamle bondesamfunnet med særegne tradisjoner og sosiale skiller mellom bonde og husmann.