VEMORK

Vil du besøke oss?

Åpningstider 

Tirsdag – Søndag: 12.00–16.00

Mandag: Stengt

Se mer her

Billettpriser
Fra 150,- til 220,-
Barn under 6 år gratis

Se alle priser

Besøksadresse
Norsk Industriarbeidermuseum
Vemork, 3660 Rjukan

Finn veien her

Fra kraftstasjon til verdensarv

Historien om Vemork er en historie om mennesker, maskinkraft, kamp og kultur. Et industrieventyr med både helter og hverdagens slitere i hovedrollene.

Opplev det som en gang var verdens største kraftstasjon, og som nå står på UNESCOs verdensarvliste som del av Rjukan-Notodden Industriarv. Norge hadde aldri vært det samme uten.

Foto: M. Smatana/NIA
Vemork om sommeren

Vemork for alle!

Mer enn 50 000 besøkende hvert år. Utnevnt som Travellers’ Choice på Tripadvisor. Tildelt Olavsrosa for opplevelser av særskilt høy standard. Et besøk på Vemork passer for alle.

Enten du vil ta et dypdykk i norsk industrihistorie, vil vite mer om norske krigshelter og internasjonal krigshistorie, elsker vakker og spektakulær natur, er brennende opptatt av arkitektur, er historieinteressert, nysgjerrig på gamle tiders hverdagsliv eller på jakt etter en spennende dag for hele familien – Vemork er stedet.

Foto: Getty Images
Foto: Lasse Jacobsen/NIA

«This was one of the most interesting things that we did in Norway»

Maskinhallen

Se med egne øyne det mektige rommet, turbinene og generatorene i det som en gang utgjorde det bankende hjertet i verdens største kraftverk. La deg inspirere av den storslagne hallen, og forestill deg hvordan det var å tilbringe hverdagen i et byggverk som ingen hadde sett maken til.

Les mer
Foto: Wilse/NIA
Foto: Breakfast/NIA
Foto: Breakfast/NIA

Verdensarvsenteret

Fra et fattig bondesamfunn til et rikt velferdssamfunn, og senere på UNESCOs verdensarvliste. Historien om Rjukan og Notodden omtales som et moderne eventyr, bare i virkeligheten. På Verdensarvsenteret får du vite hvorfor.

Les mer her.

Sam og Sara – Industrieventyret

Bli med Sam og Sara på en morsom og lærerik reise. De to eventyrerne er illustrert av Øistein Kristiansen, kjent fra Øisteins Blyant. La de yngste fordype seg i Rjukan-Notodden Industrarv sin fascinerende historie på en måte skreddersydd for barn.

Bli kjent med Sam og Sara her

Vemork – en del av Norsk Industriarbeidermuseum

Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) ble stiftet i 1983. Formålet er å forvalte og formidle unik lokal vannkraft-, industri- og samfunnshistorie. Årlig tar vi imot nesten 100 000 besøkende på våre 7 besøkssteder.

NIA består av VemorkTelemark KunstmuseumRjukanbanenHeddal BygdetunTuddal BygdetunTinn Museum og Krokan.

I tillegg til besøksarenaene har NIA betydelig virksomhet knyttet til forvaltning av mer enn 110 kulturhistoriske bygg, 2 store fartøy, flere kaianlegg, en stor kunstsamling, arkiver, foto og samlinger innenfor våre fagfelt.