Krokan

Åpningstider:

Solveggen er alltid åpen.
Huset er stengt for besøk.

Kontakt oss:

35 09 90 00

Besøksadresse:

Fossoveien 742
3660 Rjukan

Tett på naturen

Midt i Telemarksnaturen finner du et historisk bygg som oser av naturlig sjarme. Krokan er dessverre stengt for besøk, men bare det å ta en kaffe i solveggen her er en opplevelse i seg selv.

Turistforeningens første hytte!

Krokan er første gang nevnt i 1729, og var den gang en husmannsplass under gården Fosso. I 1856 ble gården skilt ut som eget bruk. Samme år ble Den norske turistforening (DNT) opprettet, og Krokan ble deres første hytte.

Her ble turister som kom for å oppleve Rjukanfossen og den vakre Vestfjorddalen innlosjert. I flere år var dette et yndet overnattingssted for turgåere. Overnattingstilbudet er avviklet, men Krokan er fortsatt et flott mål for en inspirerende vandring.

Foto: Monica Hagglund Langen/DNT
Foto: Axel Lindahl

Krokan Turisthytte – en del av Norsk Industriarbeidermuseum

Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) ble stiftet i 1983. Formålet er å forvalte og formidle unik lokal vannkraft-, industri- og samfunnshistorie. Årlig tar vi imot nesten 100 000 besøkende på våre 7 besøkssteder.

NIA består av VemorkTelemark KunstmuseumRjukanbanenHeddal BygdetunTuddal BygdetunTinn Museum og Krokan.

I tillegg til besøksarenaene har NIA betydelig virksomhet knyttet til forvaltning av mer enn 110 kulturhistoriske bygg, 2 store fartøy, flere kaianlegg, en stor kunstsamling, arkiver, foto og samlinger innenfor våre fagfelt.