no en

Guidet tur i sabotørstien med besøk i Tungtvannskjelleren

Guidet tur i sabotørstien med besøk i Tungtvannskjelleren

Sabotørstien er en 8 kilometer lang sti som starter ved Rjukan Fjellstue og ender ved Vemork kraftstasjon. Her går du den samme veien som sabotørene gikk for å gjennomføre en av de viktigste aksjonene under andre verdenskrig.

I sabotørenes fotspor

I samarbeid med Sabotørhytta inviterer vi deg til en fantastisk opplevelse i sabotørenes fotspor. Turen starter på den store parkeringsplassen ved fylkesveien nær Rjukan Fjellstue der vår erfarne og kunnskapsrike guide tar deg gjennom ruten til Operasjon Gunnerside. Vi starter med å gå inn til Hjerdalen og Fjøsbudalen der Sabotørhytta ligger – her blir det blir mulighet for en spisepause (ta med egen mat og drikke). Derifra følger vi sabotørenes fotspor frem til Vemork (over broen og ikke gjennom juvet), der historien kompletteres med et unikt besøk i den spektakulære og interaktive utstillingen i Tungtvannskjelleren og inne i selve kraftverket. Etter turen blir du kjørt tilbake til egen bil der vi startet.

Vi har guidede turer i sabotørstien 19. august–15. oktober 2023. Turen tar rundt 3 timer og passer for både voksne og barn.

Les mer om Tungtvannskjelleren her – en av de råeste interaktive utstillingene i Norge!

Gå sabotørstien på egenhånd

Selv om vi anbefaler våre guidede turer for den ultimate opplevelsen av kampen om tungtvannet, kan du selvfølgelig fint gå turen alene også. Stien er godt merket, og det er satt opp plansjer langs ruta som forteller historien om sabotasjeaksjonen.

Foto: Visit Rjukan
Foto: Visit Rjukan

Samme tid, samme sted

Natt til 28. februar ble det gjennomført en helt spesiell vandring i sabotørenes fotspor.

Se filmen her
Foto: NIA
Foto: NIA
Foto: NIA

Heltene fra Telemark

Hvem var de unge, norske soldatene som risikerte livet for å utføre en av de viktigste militære aksjonene under andre verdenskrig?

Bli kjent med sabotørene
Foto: Leif Tronstad samlingen/NIA