no en

Tinn Museum

Ull og fiber. Såpe og vann

Ull og fiber. Såpe og vann

Å jobbe med hendene var en gang noe annet enn å scrolle på en mobiltelefon. Å oppleve verkstedarbeid, og få egen erfaring med håndverkerens arbeid er spennende, lærerikt og minneverdig. Finn ut hvordan garn og tekster blir til, og hvordan helt fantastiske plagg ser dagens lys. Alt takket være ekte håndverk.

Bli venn med veven

Ro. Konsentrasjon. Nøyaktighet. Trening. Å bli venn med veven er møysommelig og morsomt arbeid. Med stø hånd vil museumsverten fra NIA lede deg gjennom arbeidet.

I arbeid med ull og plantefiber er opplevelsen av lukt og den taktile erfaringen som kommer ved å lage av produktene verdifull. Tekstil eller garn som lages med hjelp av egen innsats med enkelt håndverktøy, løfter fram og holder fast eldre kulturverdier.

Praktisk arbeid. Inspirerende historier.

Det legges vekt på å formidle historien til besøksområdet og hva slags tanker stifterne av museet gjorde seg tidlig på 1900-tallet. Museet skulle være et konkret minne på tidligere tiders hverdagsliv og skikker, det skulle formidle bruksmåter og lokalt næringsliv langt tilbake i tid. Den målsetningen er like relevant i dag.

Ønsker du å oppleve alt Tinn Museum har å tilby?

Se alle opplevelser her