Anette Sveinsson ny økonomi – og administrasjonssjef i Norsk Industriarbeidermuseum!

Vi er glade for å kunngjøre at Anette Sveinsson har blitt ansatt inn i den sentrale rollen som administrasjons- og økonomisjef i Norsk Industriarbeidermuseum.

Anette har med seg en solid erfaringskombinasjon innen reiseliv, ledelse og økonomi, og vi er sikre på at hennes kompetanse vil være til stor nytte for museet og alt det viktige utviklingsarbeidet vi står overfor i årene som kommer.

Som administrasjons- og økonomisjef vil Anette ha ansvaret for å sikre effektive prosesser og god virksomhetsstyring i den daglige ledelsen av en kompleks museumsdrift og hun vil ha en ledende rolle i arbeidet med å styrke museets økonomi og administrative arbeid.

Anette kommer fra stillingen som daglig leder på Gausta, og har tung erfaring med å lede komplekse organisasjoner og håndtere administrative og økonomiske spørsmål på strategisk nivå.

Kraftstasjonen på Vemork. Grønns skog bak og lys i vinduene
Foto: NIA

Anettes innsikt og dedikasjon blir en verdifull tilføyelse til laget i Norsk Industriarbeidermuseum.

Anettes sterke lederegenskaper og ferdigheter vil bidra til å styrke museets posisjon som en sentral institusjon i det norske museumslandskapet.

“Det er en fjær i hatten for museet at en så solid og kompetent ressursperson som Anette ønsker å ta en sentral rolle i å utvikle museet videre og vi er sikre på at hennes bidrag vil være avgjørende i alt arbeidet vi skal gjøre sammen i årene fremover”, sier Anna Hereid, direktør i Norsk industriarbeidermuseum.

Anette tiltrer sin nye rolle 6. Mai 2024, og vi ser frem til å ønske henne velkommen til NIA laget.

Heddal bygdetun
Norsk Industriarbeidermuseum

Spennende og kompleks museumsbedrift

 

Anette Sveinsson på 34 år er født og oppvokst i Seljord og utdannet økonom med tung erfaring innen ledelse og økonomi, særlig innen strategiarbeid, effektiviseringsprosesser, teamutvikling og kvalitetsarbeid. Anette har bodd i Tinn de siste 10 år og bor på Miland med samboer og et barn.

 

«Etter 7 år i Gausta Ski & Resort AS med flere ulike roller og en formidabel utvikling var det på tide med nye utfordringer, nytt miljø og ny læringskurve.

 

«NIA er en spennende og kompleks museumsbedrift, hvor jeg vil få god bruk for min kompetanse innen økonomi, reiseliv, ledelse og effektiviseringsprosesser. Jeg er glad og stolt over å bli en del av NIA og ser frem til den spennende reisen som venter meg som en del av Team NIA», sier Anette Sveinsson.

Damer og mann ved motorsykkel. Hytte i bakgrunnen.
Damer og mann ved motorsykkel. Hytte i bakgrunnen. Foto: Jacobsen, Kaja (1896 - 1978)
Peter Callesen "Wave", detalje.
Foto: Tomasz Wacko