no en

Årskavalkade 2023

2022

Mageplask, full klaff og gavepakker

Full klaff

 

I 2022 kunne vi endelig bringe til live en idé som var satt på pause på grunn av pandemien. Publikum fikk høre Stian Aareskjold fremføre Haydns legendariske trompetkonsert spilt med originalinstrumentet: en klaffetrompet! Et uvanlig instrument som er forløperen til dagens trompet. Stian høstet lovord og stående ovasjoner for prestasjonen.

HaldenSessions

 

Våren 2022 lanserte vi vår store digitale festival: HaldenSessions. 17 spennende konserter med klassisk, jazz, samtid, sanntid og mye mer, spilt inn i fem historiske bygg i Halden. Et digitalt manifest på hva vi produserte gjennom pandemien i 2021. Lansert i 2022 til glede for publikum i hele verden i lang tid.

Antall konserter

Antall publikum

Antall besøk på nettside

For barn og unge

I mars gjorde vi den tradisjonsrike konserten VinterRiss, som er et samarbeid med NyMusikk Østfold. Under VinterRiss får elever fra musikklinjene ved de videregående skolene i regionen prøve seg som komponister. Ensemblet fremfører deres verker under ledelse av dirigent Christian Eggen. Våren 2022 produserte vi Fargespill-forestillingen Colors sammen med Verdensbro. Et av årets høydepunkt, der 80 barn og unge fra ulike kulturer sammen skaper musikalsk magi.

Rottefangeren på festningen

Det Norske Blåseensemblet og Pianostredet Figurteater har laget et nydelig lite musikkteater basert på Grimm-klassikeren Rottefangeren fra Hameln, med skyggeteater, dukker og vakker musikk.