Medlemsklubb i NIA! Opplev utstillinger og eksklusive tilbud gjennom hele 2022.

Norsk industriarbeidermuseum introduserer et nytt konsept for å ta best mulig vare på dere som brenner for det samme som oss, og har lyst å bruke museet flere ganger gjennom et år, og gjerne få med dere et par arrangementer forbeholdt medlemmer – NIA medlemsklubb!

Som medlem får du blant annet:

Ubegrenset tilgang til alle våre åpne arenaer
Invitasjoner til eksklusive arrangementer for medlemmer
Du blir blant de første som får oppleve det nye museumsbygget på Vemork
Halv pris på Rjukanbanens historiske tog og ferjeturer
Fast rabatt i våre museumsbutikker gjennom året.
Et medlemskap koster 699 kroner og varer i 12 måneder.

Alle som kjøper medlemskap til seg selv eller som gave før nyttår inviteres til et eksklusivt arrangement med omvisning i Tungtvannskjelleren før vi åpner sommeren 2022.

Norsk industriarbeidermuseum består blant annet av Vemork, Tungtvannskjelleren, Telemark Kunstmuseum, Rjukanbanen, Heddal Bygdetun, Tuddal Bygdetun, Tinn Museum og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv.

 

INFO OM DE ULIKE ARENAENE:

Vemork

Vemork ligger som et eventyrslott på kanten av juvet ved Rjukanfossen og omgitt av storslått natur. Kraftstasjonen stod ferdig i 1911 og var da verdens største kraftverk.

Fra sommeren 2022 kan du også oppleve Tungtvannskjelleren der rommet der Tungtvannsaksjonen, en av de mest sagnomsuste og ikoniske militære sabotasjeaksjonene (Tungtvannsaksjonen) gjennom alle tider fant sted fortsatt finnes og nå kan oppleves intakt.

 

Telemark Kunstmuseum, Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv, Notodden

Telemark Kunstmuseum ligger vakkert til i Tinfos papirfabrikks gamle sliperihall og viser dagsaktuell samtidskunst og historiske utstillinger med kunst fra den norske gullalder, deriblant Kittilsens berømte Svælgfosserie, bestilt av Sam Eyde.

 

Rjukanbanen

Transporten fra Rjukan til Tinnoset med jernbane og ferger var en av verdens mest avanserte da den åpnet i 1909 og er i dag et av de bærende elementene i Rjukan Notodden Industriarv som er innlemmet i Unesco World Heritage list. Den ble bygget av Norsk Hydro for å frakte kunstgjødsel fra Rjukan til Notodden og videre til verdensmarkedet, men er i dag et unikt teknisk industrielt kulturminne som kan tilby både togturer og ferjereiser.

 

Heddal Bygdetun, Tuddal Bygdetun og Tinn Museum

Kulturhistoriske museer på Rjukan, Notodden og i Tuddal med gårdshus fra 1000-tallet og fram mot 1900.

Museene viser det gamle bondesamfunnet med særegne tradisjoner og sosiale skiller mellom bonde og husmann.

 

Medlemspris:

699,-

Info om innmelding i medlemsklubb og bestilling av medlemskap i KLUBB NIA finner du her: NIA.no/medlemskap

Kontaktinfo: post@nia.no