no en

Telemark Kunstmuseum

Workshop med kunstner Veslemøy Lilleengen

Workshop med kunstner Veslemøy Lilleengen
Foto: Susann Jamtøy

Vil du bidra til å lage et kunstverk med jord? Telemark kunstmuseum inviterer til workshop med kunstneren Veslemøy Lilleengen 23. mai kl.1900 hvor du kan bli med å lage jordpigment.

AV JORD

Veslemøy Lilleengen (f. 1975) skal lage et stort maleri inspirert av Telemarks rosemalingstradisjon som skal vises på utstillingen «Av jord» høsten 2024. Til dette ønsker kunstneren å bruke maling av jordpigment fra Notodden og omheng.

Lilleengen ønsker å involvere lokalbefolkningen i den skapende prosessen med å gjennomføre en workshop der deltakerne tar med egen jordprøve. Sammen med kunstneren lages det jordpigment som kunstneren skal bruke i kunstverket.

HVORDAN BIDRA?

Ta jord i et stort syltetøyglass med lokk og ta det med på workshop. Ta med minst mulig stein og kvist. Du kan ta med en eller flere jordprøver, men merk hver beholder slik at du vet hvor jorden er funnet.

Workshop med Lilleengen foregår på Telemark kunstmuseum 23. mai kl.1900-2030 i Barnas verksted med egen inngang.

Det er gratis å delta, men med begrensede antall plasser. Unge og voksne oppfordres til å være med på dette kveldsarrangementet. Påmelding skjer ved å hente ut gratis billett til workshopen.

Du kan også bidra med jord uten å delta i workshop. Jordprøve kan leveres i beholder merket med funnsted til resepsjonen på museet 23.5 kl. 12-16.

For mer informasjon kontakt:
Målfrid R Vangen, E-post: m.vangen@nia.no, mobil: 90 85 05 17