Vi testkjører Vemorkbussen

I forbindelse med åpningen av Tungtvannskjelleren 18. juni har NIA, Rjukan kommune, Visit Rjukan og VY jobbet med å utvikle en god løsning for å håndtere alle besøkende. Dette gjøres for å sikre at vi har parkeringsmuligheter for alle som ønsker å besøke NIA. Nå har vi prøvekjørt ruta!

Venstre Ordfører Steinar Bergsland ved Tinn kommune, Visit Rjukan Janne Liavik og styreleder Knut Jacobsen , direktør Anna Hereid NIA og VY sin områdesjef i Telemark, Geir Aasoldsen. Foto: Tomasz Wacko / NIA

Gratis parkering. Buss inkludert.

Med på prøveturen var, i tillegg til bussjåfør med godt humør, museumsdirektør Anna Hereid, Steinar Bergland, ordfører Tinn kommune, Janne Liavik fra Visit Rjukan, Knut Jacobsen, styreleder i NIA og Geir Aasoldsen, områdesjef for VY i Telemark.

– Vi har etablert en parkeringsløsning med gratis parkering ved Rjukan stasjon og egen buss direkte til og fra Vemork. Bussturen t/r er inkludert i inngangsbilletten, forteller Anne Hereid om den nye løsningen.

Stor interesse

Interessen for den nyåpnede Tungtvannskjelleren er stor. Det kan derfor lønne seg å sikre billetter tidlig.
Ved kjøp av billett på forhånd, blir du automatisk reservert plass på en buss. Tidspunktet på billetten vil være avgangstid for bussen.

– Vi gleder oss til åpningen av Tungtvannskjelleren og håper at våre besøkende setter pris på de nye parkeringsplassene og busstransporten, avslutter en spent museumsdirektør.

For mer informasjon kontakt:

Norsk Industriarbeidermuseum
v / Rita Engerdalen,
r.engedalen@nia.no, 920 94 584

Om NIA

Stiftelsen Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) ble etablert 3. november 1983 og har som samfunnsoppdrag å fremme kunnskap om arbeiderkultur, vannkraft, kraftintensiv og elektrokjemisk industri i Norge, lokal kulturhistorie, lokal krigshistorie, kultur- og kulturminnevern og kunst. Stiftelsen består av Vemork, Tinn MuseumHeddal BygdetunTuddal Bygdetun, Rjukanbanen og Telemarks kunstmuseum. Museet fungerer også som verdensarvsenter for Rjukan – Notodden industriarv som er en del av den norske verdensarven og på listen over Unesco World Heritage.