Vil du ha en sentral rolle i å utvikle et av Norges mest spennende museum? Vi søker leder for økonomi- og administrasjon (CFO)

Om stillingen

Norsk industriarbeidermuseum har et stort samfunnsoppdrag og har hatt en rivende utvikling. Stillingen rapporterer til direktør og har en sentral rolle i den strategiske utviklingen av museet. Vi ser derfor etter deg som er strategisk, helhetstenkende, og trives med samarbeid.

Som leder for musets prosesser for økonomistyring, administrasjon, HR, anskaffelsesprosesser og virksomhetsstyring får du et særlig ansvar for kontinuerlig utvikling av museets egen styrings- og utviklingsmodell. For å lykkes i stillingen må du trives både med overordnet prosessarbeid samtidig som du evner å ha fokus på detaljer. Økonomisjefen inngår sammen med direktør i relevante partssammensatte utvalg.

Kompetanse på HR og erfaring med personalledelse er et krav. Erfaring fra kulturfeltet (inkl museum) kan gis vekt.

Tog på Rjukanbanen - Gaustadtoppen i bakgrunnen
Foto: NIA

Hvem er du?

Vi ser etter deg med høyere utdanning i økonomi eller annen relevant utdanning på fortrinnsvis masternivå. Du har erfaring med offentlig forvaltning og behersker kompleks drift- og prosjektstruktur. Som leder for økonomi- og administrasjonsarbeidet i museet er du en trygg leder med erfaring på tilsvarende nivå og har forståelse for, og gjerne erfaring med arbeid i en organisasjon med tett myndighetskontakt. Du har god samfunns- og organisasjonsforståelse, og evner å få med deg folk på de endringene vi skal få til sammen.

Leder for økonomi, HR og virksomhetsstyring inngår i museets ledergruppe og er direktørens stedfortreder.

For søkere med annen utdanning enn norsk, kreves språkkunnskaper tilsvarende nivå B2 i muntlig og skriftlig. Dette gjelder ikke skandinaviske søkere. Dokumentasjon vedlegges søknaden.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Pressevisning i Tungtvannskjelleren før utstillingsåpning. Film og animasjon i HK-rommet, der sabotasjen skjedde.
Pressevisning i Tungtvannskjelleren før utstillingsåpning. Film og animasjon i HK-rommet, der sabotasjen skjedde.
Kustaa Saksi_Chirp, Chirp (2013). Foto: Photo Frank Huang

Søknadsfrist: 1. oktober 2023

Vi tilbyr

En spennende lederstilling i et godt fellesskap

Store påvirkningsmuligheter i et museum i rivende utvikling

Betydelige lærings- og utviklingsmuligheter

Pensjonsordning i KLP

Lønn og tiltredelse etter avtale

Spørsmål om stillingen kan rettes til Norsk industriarbeidermuseum ved direktør Anna Hereid, mobil 901 91 824.

Søknad og CV skal sendes på epost til leder for Drift & sikkerhet, Kjetil Høstrup Djuve, mobil 48078642, epost k.djuve@nia.no som også kan ta henvendelser ift stillingen.

Foto: NIA

Om Norsk industriarbeidermuseum

Norsk industriarbeidermuseum ble opprettet i 1983 og består i dag av besøksarenaene: Vemork, Rjukanbanen, Telemark kunstmuseum, Tinn museum, Heddal bygdetun, Tuddal bygdetun, og vårt nyeste museumsbygg, Tungtvannskjelleren, som åpnet for publikum juni 2022. Museet har årlig over 100 000 besøkende. Ved Norsk industriarbeidermuseum skal nye generasjoner møte noen av de viktigste oppfinnelser og historiske hendelser med opprinnelse i Norge. Vi skal nå et større og bredere publikum, og har store ambisjoner for formidling, forvaltning, forskning og egeninntjening.

Rallare i arbeid på anleggsområde.
Foto: Breakfast/NIA
Foto: Målfrid Ravnåsen Vangen/NIA